Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2023

За фінансування війни проти України судитимуть російського бізнесмена

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури скерувано до суду  обвинувальний акт стосовно підприємця рф за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

У провадженні було проведено спеціальне досудове розслідування  та встановлено, що обвинувачений  є бенефіціарним власником одного з місцевих підприємств, яке спеціалізувалося на видобутку та переробці каоліну, й мало сталі  зв’язки з підприємствами ворога. Цей підприємець входить до  складу акціонерів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу  ворога та сплачують мільярдні суми податків та платежів до бюджету  країни-агресора. Кошти у подальшому спрямовуються на потреби  збройних сил рф, а також  фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у війні проти України.
 
Російському бізнесмену інкримінується фінансування дій,  вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч.4 ст.110-2 КК України). За цей злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Нагадаємо, що ще раніше, за клопотанням прокурорів  усі активи кропивницького підприємства  були арештовані та передані  Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами.
 
Досудове розслідування – Управління СБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 267