Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2023

Продавали авто, ввезені в Україну для гуманітарних потреб: повідомлено про підозру мешканцям Києва

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру двом жителям столиці за фактом продажу гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку в умовах воєнного стану  (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили незаконну схему заробітку з продажу автомобілів, які ввозились на територію України як гуманітарна допомога. Правоохоронці задокументували продаж за цією схемою трьох позашляховиків – «Mitsubishi Outlender», «Hyundai Santa Fe» та   «Nissan Pathfinder», загальна вартість від прибутку яких становила 16 500 доларів США.
Наразі обом фігурантам справи повідомлено про підозру за  ч. 3 ст. 201-2 КК України, тобто продаж гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненого за попередньою змовою групою осіб під час воєнного стану.
Триває слідство.
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління СБУ України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 216