Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

Працювали на ворога: судитимуть колишніх правоохоронців, які обійняли псевдопосади на тимчасово окупованій території Херсонщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти щодо 5 колишніх працівників правоохоронних органів за обвинуваченням їх у  колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства,  після початку тимчасової окупації Херсонщини обвинувачені – п’ятеро колишніх працівників органів поліції,  добровільно зайняли посади, у тому числі й керівні, в окупаційній структурі – так званому «Голопристанскому районному отделении полиции ГУ МВД Херсонской области». Ці особи виконували злочинні накази окупаційної влади, проводили обшуки та агітували  місцевих мешканців працювати на ворога.
Спеціальне досудове розслідування завершено. Обвинувальні акти за ч. 7 ст. 111-1(колабораційна діяльність) КК України скеровано до суду. За цей злочин санкцією статті передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ДБР, оперативний супровід – УСБУ України  в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 280