Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2020

На Кіровоградщині за незаконне видобування чарнокіту на суму понад 4 млн грн повідомлено про підозру виконавчому директору ТОВ

            

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчими слідчого управління  Нацполіції в області оголошено підозру колишньому виконавчому директору  одного з  товариств, який на території  Заваллівського родовища вчинив незаконну діяльність з видобування  корисної копалини -  чарнокіту  (ч. 2 ст. 240 КК України).
 Підозру оголошено за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.  2 ст. 240 (порушення правил використання надр, шляхом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення) Кримінального кодексу України.
За даними слідства, підозрюваний достовірно знаючи, що дію спеціального дозволу на користування надрами зупинено, у період з лютого по квітень 2018 року, продовжив проведення вибухових робіт по видобуванню чарнокіту на Заваллівському родовищі.  При цьому  підписав та видав від імені гендиректора підприємства накази про проведення вибухових робіт та надав їх для виконання підприємству, яке виконувало зобов’язання за раніше укладеним договором на проведення буро-вибухових робіт методом свердловинних снарядів та  не поінформував їх про незаконність діяльності.
У незаконний спосіб на родовищі було проведено два масових вибухи та видобуто (а згодом і реалізовано) чарнокіту на загальну суму понад  4 млн  грн, чим спричинено збитки державі на вказану суму.
Триває досудове розслідування.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 831