Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2024

Інформував ворога щодо маршрутів переміщення військовослужбовців ЗСУ та розташування військових об’єктів: На Кіровоградщині оголосили вирок зраднику

За принципової позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури мешканця Кропивницького району визнано винним  у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України).

Обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурором у суді доведено, що засуджений з початком повномасштабного збройного вторгнення військових рф  на територію нашої держави, брав участь у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Щодо подальших своїх дій та правил поведінки, конспірації при виконанні  завдань   ворожої розвідки зрадник отримував чіткий інструктаж від їх представника.
 
Через месенджер  «Telegram» він надсилав ворогу дані з координатами військкоматів регіону та графіком їх роботи. Також надавав координати військових об’єктів та важливих об’єктів критичної інфраструктури міста Кропивницького та Кіровоградської області, через які переміщуються військовослужбовці ЗСУ. Повідомлення підкріплював фото об’єктів, а також відеозаписами з геолокацією будівель і територій.
 
За свої «послуги» чоловік отримував  від російських кураторів грошову винагороду на банківську карту.
 
У червні 2023 року правоохоронці викрили чоловіка, у подальшому його було взято під варту.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Кіровоградській області.

кількість переглядів: 87