Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2024

Майже 2 млн грн збитків на ремонтних роботах автодороги: за зловживання судитимуть колишнього посадовця Кіровоградської ОДА

Обвинувачений виступав  представником замовника виконання капітального ремонту дороги у м.Світловодськ. Досудове розслідування щодо недобросовісного підрядника наразі ще триває.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування  стосовно колишнього заступника начальника одного із управлінь Кіровоградської обласної державної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).
 
Обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання  до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
 
Обставини справи:
 
Договір капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Городоцька (колишня Єгорова) укладено Кіровоградською ОДА  з підрядником у 2017 та 2018 роках. Діючи в інтересах підрядника посадовець «не помітив» невідповідність робіт проектно-кошторисній документації (суттєве зменшення товщини дорожньої подушки, не виконання окремої групи робіт передбачених проектом), підписав надані підрядником звітні документи та прийняв роботи. Завищення вартості виконаних робіт за бюджетний кошт становило майже 2 млн гривень.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 141