Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2024

Зайняли посади на тимчасово окупованій території Харківщини та Луганщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальні акти  стосовно колишнього лісничого ДП «Куп’янський лісгосп» та п’ятьох колишніх працівників ДСНС у Луганській області за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

За скоєне обвинуваченим загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.
 
Зрадили свою країну  та розпочали роботу в створених  окупаційних органах влади п’ятеро колишніх працівників ДСНС Луганщини.  Слідство інкримінує «рятувальникам» державну зраду (ч.2 ст.111 КК України).
 
Усі фігуранти кримінального провадження працювали у службі цивільного захисту одного з підрозділів у селі Мілове Луганської області. Вони добровільно перейшли на бік ворога, а згодом  отримали різні посади у структурному підрозділі незаконно створеного окупантами правоохоронного органу,  - так званого «МЧС ЛНР».
 
 
Колишній лісничий ДП «Куп’янський лісгосп» після окупації військовими рф населених пунктів у Харківській області добровільно зайняв посаду помічника керівника незаконно створеного органу в «Боровском териториальном управлении ВГА Изюмского района Харьковской области».
 
Обвинувачений, підтримуючи збройну агресію рф, агітував мешканців громади за окупаційну владу та роздавав гуманітарну допомогу.
 
Наразі йому пред’явлено обвинувачення за статтею колабораційна діяльність (ч.5 ст.111-1 КК України).
 

кількість переглядів: 145