Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Зловживання керівника держпідприємства обійшлися бюджету у 600 тис грн

Колишній керівник ДП «Агенство місцевих автомобільних доріг» разом зі своїм підлеглим приховали  завищення обсягів  виконаних робіт з ремонту автодороги  на  600 тис гривень. 

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури досудове розслідування  стосовно екскерівника держпідприємства та підлеглого працівника завершено.  Особам інкриміновано зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України).
 
Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання у виді  позбавлення волі  від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  відповідною діяльністю строком на 3 роки.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі  ГУНП в області, оперативний супровід – УСР.
 
 
Обставини справи:
 
Обвинувачений, будучи керівником держпідприємства,  у 2021 році уклав договір на ремонт доріг у м. Новомиргород.  По завершенню ремонтних робіт дежпідприємством підписано акти приймання виконаних робіт та проведено оплату  згідно умов договору. Контролюючі органи, які перевіряли об’єкт, виявили завищення обсягів робіт по договору підряду. Діючи в інтересах підрядника з метою уникнення останнім відповідальності за неправомірні дії, фігуранти справи зловживаючи службовим становищем, вжили заходів до підписання  акту приймання додаткових безоплатних робіт. У такий спосіб посадовці приховали невиконання робіт та привласнення бюджетних коштів.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 125