Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

На Кіровоградщині директор підприємства відповідатиме у суді за забруднення земель зі збитками у 3,5 млн гривень

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури  Кіровоградської області  затвердили та скерували до суду  обвинувальний акт стосовно  колишнього директора товариства за фактом забруднення  та псування земель, що  спричинило  шкоду довкіллю (ч.1 ст.239 КК України).

Слідством встановлено, що у 2021 році Олександрійська міська рада уклала з підприємством обвинуваченого договір про надання послуг із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища у м. Олександрія.
 
Товариство допустило зберігання відходів у несанкціонованих місцях, вийшовши  за межі, відведені  під сміттєзвалище, що призвело до  засмічення земель твердими побутовими та нетоксичними промисловими відходами. Засмічена відходами земельні ділянки мають сільськогосподарське призначення  і є землями запасу територіальної громади.
 
За висновком експертизи вказані протиправні дії спричинили державі майнову шкоду на загальну суму у понад 3,5 млн гривень.
 
Досудове розслідування -  Олександрійське РВП ГУНП  в  Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в  Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 107