Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Заволодів майже мільйоном бюджетних коштів ремонтуючи приміщення лікарні: судитимуть підрядника

Йдеться про реконструкцію приймального відділення Світловодської ЦРЛ. Підрядні роботи на об’єкті виконувало підприємство обвинуваченого.

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно  керівника  товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем  та службового підроблення (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що  підрядник   під час виконання ремонтних робіт  приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні заволодів бюджетними коштами. До офіційних документів ним були внесені неправдиві відомості переліку та вартості робіт, які фактично виконані не були. У результаті протиправних дій  обвинувачений заволодів  коштами у сумі  873 тис гривень, спричинивши збитки державі на вказану суму. 
 
Фігуранту справи загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - відділення поліції №1 (м.Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 131