Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

У продовження теми неякісного ремонту «Світловодської дороги»: у справі з’явився ще один підозрюваний

Йдеться про представника замовника виконання капітального ремонту дороги.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника одного із управлінь Кіровоградської обласної державної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).
 
За даними досудового розслідування Кіровоградська ОДА уклала з підрядником договір капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Городоцька (колишня Єгорова). Дорога почала руйнуватись невдовзі по завершенню робіт. Діючи в інтересах підрядника підозрюваний «не помітив» невідповідність робіт проектно-кошторисній документації, зокрема суттєве зменшення товщини підсилення дорожньої подушки, а деякі роботи, передбачені проектом, взагалі не виконано. При цьому  посадовець підписав надані підрядником звітні документи та прийняв роботи.
 
Завищення вартості виконаних робіт за бюджетний кошт становить майже 3 млн гривень.
 
Триває слідство.
 
Кількома місяцями раніше підозру у злочині отримав недобросовісний підрядник ремонтних робіт. Наразі справа перебуває в активній стадії розслідування.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 137