Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Збували шляхом «закладок» небезпечний психотроп PVP, використовуючи платформу чат-боту Telegram

До 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна загрожує членам організованої  злочинної  групи. Протиправну діяльність наркоділків  викрили у вересні минулого року.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно  членів злочинної групи, які  організували  канал збуту наркотичних засобів та психотропних речовин в особливо великих розмірах  (ч.3 ст.307 КК України).
 
За даними досудового розслідування злочинна група, до складу якої входило троє уродженців  Олександрівки, діяла на території  Кіровоградщини протягом весняно-літнього періоду 2023 року.
 
Фігуранти справи налагодили протиправну діяльність із розповсюдження  особливо небезпечної психотропної речовини –  «Альфа-PVP» на території кількох областей України. Для цього використовували загальну групу у соцмережі, до якої входило низка закритих телеграм каналів з продажу та розповсюдження  наркотиків. Саме на телеграм чатах фігуранти справи і підшукували  замовників товару.
 
Під час  обшуків у членів групи виявлено та вилучено понад 500 г  психотропної речовини «Альфа-PVP», засоби зв’язку, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.
 
Досудове розслідування та оперативний супровід  – УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 167