Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Черговий хабар у Кропивницькому виші

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької окружної прокуратури  повідомлено про підозру за зловживання впливом одному із викладачів Центральноукраїнського Державного університету імені В. Винниченка (ч.2 ст.369-2 КК України).

За даними досудового розслідування доцент однієї із кафедр вишу за неправомірну вигоду обіцяла студенту повне сприяння у написанні та захисті магістерської роботи. Таке «піклування» про свого магістранта (для отримання  останнім оцінки «добре»), підозрювана оцінила у 500 доларів США. За цю  суму неправомірної вигоди науковий керівник обіцяла вплинути на членів Державної екзаменаційної комісії для успішного та безперешкодного захисту магістрантом своєї роботи.
Студента було поінформовано, що у разі ненадання коштів його буде відраховано з навчального закладу.
 
Наразі  до  підозрюваної застосовано запобіжний захід  у вигляді домашнього арешту.
 
За останній час це вже третій випадок корупційних дій працівників цього освітнього закладу.
 
Досудове розслідування – Кропивницьке РУП ГУНП в  Кіровоградській області, оперативний супровід - УСБУ у Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 191