Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

«Махінації» з бюджетними коштами на ремонтних роботах лікувального закладу

Йдеться про реконструкцію приймального відділення Світловодської ЦРЛ. Нещодавно ми інформували про оголошення підозри підряднику робіт. Наразі зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру і посадовій особі, яка прийняла ці роботи.

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури повідомили про підозру  колишньому
начальнику Управління містобудування, архітектури та капітального будівництва Кіровоградської обласної  державної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.2 ст.364, ч.1 ст.366 КК України).
 
За  даними слідства  між Управлінням Кіровоградської ОДА, яке очолював підозрюваний, та товариством у 2020 році укладено договір на ремонтні роботи Світловодської центральної районної лікарні.

 
Встановили, що посадовець, зловживаючи службовим становищем, в інтересах підрядника робіт посвідчив та видав завідомо неправдиві офіційні документи  - акти приймання виконаних будівельних робіт, які  фактично підрядником не були виконані, але оплачені за бюджетний кошт. У результаті протиправних дій  державі спричинено збитки на понад 870 тис гривень.
 
Наразі досудове розслідування стосовно недобросовісного підрядника завершено,   обвинувачений та його захисник знайомляться  з матеріалами  справи.  Що ж стосується колишнього посадовця ОДА,  відзначимо, що він є фігурантом  ще низки  кримінальних проваджень, де проходить підозрюваним та обвинуваченим у службовій недбалості та  розтраті бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування – Олександрійський РВП ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 135