Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2024

«Посприяла» бізнесмену в несплаті 3,5 млн грн державних податків: підозрюють колишню працівницю податкової

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури колишній службовій особі податкової служби повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем,  що завдало тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана, обіймаючи посаду  в управлінні Державної податкової служби, використала своє службове становище в інтересах  місцевого підприємця.
 
Йдеться про несплату передбачених законом податків.   Підозрювана застосувала  спрощену систему оподаткування щодо підприємця, внаслідок чого забезпечила йому можливість не нараховувати та не сплачувати податкове зобов’язання з податку на додану вартість, що підлягав сплаті до бюджету. У результаті протиправних дій державі завдано збитків у вигляді несплачених податків на загальну суму майже 3,5 млн гривень.
 
Триває слідство.
 
Досудове розслідування  - Третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 144