Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Облаштували лабораторію та виготовляли небезпечний психотроп PVP у промислових масштабах

На Кіровоградщині правоохоронці  викрили злочинну групу, у якої вилучили близько 25 кг «товару» на  більш ніж 5 млн гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  повідомлено про підозру учасникам злочинної групи, які виготовляли та збували особливо небезпечні психотропні речовини в особливо великих розмірах (ч.3 ст.307 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що «лабораторію» з виготовлення синтетичної  психотропної  речовини – солі PVP наркоділки облаштували в обласному центрі.
 
 Небезпечний психотроп збували по всій території України. «Товар» пакували  у пакети з-під кави та  відправляли замовникам  поштовим зв’язком.  Останніх  знаходили на закритих телеграм чатах з продажу наркотичних засобів. Кошти, отримані від реалізації наркотиків фігуранти використовували на власні потреби,  а також на закупівлю прекурсорів та утримання «лабораторії».
 
В межах слідства проведено низку обшуків за місцем знаходження «лабораторії», у приміщеннях, де зберігалися наркотичні речовини, а також за місцем мешкання зловмисників та їх авто. За результатами вилучено близько 25 кг психотропної речовини PVP, ємності з різними хімічними речовинами, каністри з-під прекурсорів, колби, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.
 
Трьом учасникам злочинної групи  повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи тримання під вартою без права на внесення застави.
 
Прокурори звернулися до суду з клопотанням щодо накладення арешту на  усе вилучене та  майно підозрюваних.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося спільно з ГУНП у  Кіровоградській області за оперативного супроводження співробітників УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 164