Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Неправомірна вигода за визнання непридатним до служби у війську: на Кіровоградщині підозрюють члена районної ВЛК

Лікаря-хірурга підозрюють у сприянні ухилянту уникнути мобілізації за станом здоровʼя, через отримання так званого «білого квитка».

За процесуального керівництва  прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури викрито  медика  «Голованівської  центральної районної лікарні» на отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.369-2 КК України).
 
За даними слідства лікар за неправомірну вигоду у  сумі 40 тис грн обіцяла вплинути на  рішення членів військово-лікарської комісії щодо отримання медичного висновку про визнання  непридатним ухилянта до проходження військової служби. Відзначимо, що підозрювана є членом ВЛК при  районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.
 
Викрили жінку на місці злочину під час отримання обумовленої  суми неправомірної вигоди.
 
Наразі члену військової лікарської комісії повідомлено про підозру у корупційному злочині та найближчим часом буде обрано запобіжний захід.
 
Досудове розслідування – ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 187