Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

Смертельна аварія в обласному центрі: водію загрожує до 8 років ув’язнення

ДТП трапилася 31 грудня 2023 року по вулиці Короленка. Під колесами автомобіля загинула молода жінка, яка переходила дорогу по «зебрі». Досудове розслідування кримінального провадження завершено. 

За даними слідства, 28-річний обвинувачений, керуючи автомобілем «Volkswagen Touareg», грубо порушив правила дорожнього руху. Водій рухався по місту з перевищенням дозволеної швидкості та скоїв наїзд на жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу.
 
27-річна жінка-пішохід загинула  на місці аварії. Удар був такої сили, що тіло потерпілої відкинуло більш ніж на 50 метрів від місця зіткнення.
 
Наразі водій перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років увʼязнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.
 
Обвинувальний акт скеровано до  Кіровського районного суду для розгляду по суті. 
 
Слідство здійснювалося слідчими СУ ГУНП України в області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 132