Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Інформував ворога щодо розташування систем ППО на Кіровоградщині: повідомлено про підозру місцевому мешканцю

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю м. Олександрія за фактом розголошення відомостей про розташування ЗСУ ( ч.2 ст.114-2 КК України).

За даними слідства,  45-річний підозрюваний працював на ворога  та приховано збирав інформацію про місця дислокації одного з українських військових підрозділів. Так, чоловік  збирав інформацію  про місця дислокації військової частини у населеному пункті, в якому проживав. Використовуючи для звʼязку одну з соціальних мереж, зібрані дані переправляв представникам рф, чітко дотримуючись засобів конспірації. Зокрема, підозрюваний  надав ворогу вичерпну інформацію про  розташування  військових ЗСУ із зазначенням точних відомостей, що дають  можливість стовідсоткової ідентифікації на місцевості.
 
Під час обшуків у підозрюваного було вилучено смартфон та декілька сім-карт з доказами протиправної діяльності.
 
За клопотанням прокурорів у суді  інформатора взято під варту без права на заставу.
 
Досудове розслідування - УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 160