Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Продав освітянам генератори сумнівної якості та за завищеними цінами: повідомлено про підозру постачальнику

Наприкінці 2022 року  він  поставив 14  бензогенераторів для шкіл та дитячих садків Знамянщини. Обвинувальний акт стосовно керівника місцевого відділу освіти, яка була відповідальна за вказану держзакупівлю, наразі  перебуває на судовому розгляді.

За процесуального керівництва Знам’янської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства за фактом заволодіння  майном  шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний уклав з  відділом освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради договір про закупівлю 14 бензогенераторів для потреб навчальних закладів міста.  
 
Слідчі з’ясували, що підприємство підозрюваного не спеціалізувалось на торгівлі цим товаром.  Відповідно придбані  освітянами генератори не відповідали умовам заявлених в договорі закупівлі, - ані їх технічним та якісним характеристикам, ані гарантіям експлуатації.
 
Крім того, ціна на аналогічні генератори на ринку була значно нижчою, ніж передбачено договором. Достовірно знаючи про це, підприємець вніс до офіційних документів дані щодо поставки саме тих генераторів, які передбачені специфікацією до договору.У подальшому заволодів грошовими коштами у сумі понад 800 тис грн., отриманими ним з  місцевого бюджету.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ ВП № 1 (м.Знам’янка) Кропивницького РУП ГУНП у Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 153