Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2024

«Для усіх органів державної влади та правопорядку захист прав дітей є першочерговим та надважливим», - керівник прокуратури Кіровоградщини

16 лютого на спільній нараді в обласній прокуратурі обговорили додаткові механізми захисту дітей.

За статистикою на Кіровоградщині прослідковується тенденція до збільшення кримінальних проваджень за участі дітей. Прокурори стурбовані цією тривожною динамікою.
 
Від кримінальних правопорушень минулого року потерпіли 200 дітей. За цей час неповнолітніми скоєно 100 злочинів і 32 проступки.
 
«За кожною цифрою - дитяча доля. Завдання для присутніх у цій залі, у розрізі своїх повноважень, вжити усіх вичерпних заходів щодо покращення криміногенної ситуації у підлітковому середовищі та протидії злочинам відносно дітей. Відповідно до міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, скоєння неповнолітнім злочину – це потрапляння в складну життєву ситуацію, що потребує комплексної допомоги фахівців», - відзначив Ян Стрелюк.
 
Учасники заходу обмінялися думками та пропозиціями щодо вжиття додаткових заходів профілактики та попередження протиправних діянь щодо неповнолітніх, а також механізм своєчасного їх встановлення.
У нараді взяли участь представники обласної військової адміністрації, суду, поліції, органів пробації та системи безоплатної правової допомоги.

кількість переглядів: 173