Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Прокурори домоглись повернення коштів, переплачених за електроносії комунальними закладами міста

Йдеться про 2,7 мільйона гривень надмірно сплачених бюджетних коштів постачальнику електроенергії. Суд підтримав доводи прокурора та визнав їх обґрунтованими.

Продовжуючи системну роботу, спрямовану на захист інтересів держави в площині дотримання вимог законодавства при здійсненні державних закупівель, прокурори Кропивницької окружної прокуратури виявили черговий факт порушень та довели його у судовій інстанції.
 
Господарський суд Кіровоградської області задовольнив дві позовні заяви окружної прокуратури в інтересах держави до енергопостачальної компанії. Прокурори у суді довели недійсність додаткових угод до договору постачання електроенергії для двох комунальних підприємств міста – обласної лікарні та   КП «Міськсвітло». Стягнуто з постачальника 2,7 млн гривень надмірно сплачених коштів.
 
На сьогодні рішення судів виконано. За прокурорського втручання недобросовісний постачальник повернув кошти до місцевого  бюджету.
 
Робота прокурорів на даному напрямку триває, адже належне та раціональне розпорядження бюджетними коштами є суспільно-значущим питанням нашого сьогодення.

кількість переглядів: 175