Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2024

У Кропивницькому затримали злочинну групу наркозбувачів

Учасники злочинного угруповання збували  в обласному центрі PVP, метамфетамін, амфетамін, мефедрон та канабіс.  Щомісячний дохід наркозбувачів  від незаконної діяльності сягав мільйона гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  затримано та повідомлено про підозру  чотирьом  членам злочинної групи за фактом  незаконного  збуту наркотичних засобів та психотропних речовин (ч.2 ст.307 КК України).
 
За даними слідства  члени групи -  мешканці обласного центру,  реалізовували наркотики на території  міста та області  шляхом розміщення «закладок»  та так званих  «мастеркладів» -  «закладок» великого об’єму. Інформацію про наркотичні засоби та  психотропи розміщували  у закритих групах месенджера «Telegram».
 
Правоохоронці провели низку обшуків за місцями проживання наркозбувачів, у ході яких виявили та вилучили психотропні речовини - PVP, метамфетамін, амфетамін та мефедрон. Також було вилучено понад 150 «закладок» та 30 мастеркладів  канабісу, приладдя для фасування, ваги, зіп-пакети, мобільні телефони, банківські картки.
 
Дохід зловмисників від незаконної діяльності за попередніми підрахунками складав близько  мільйона гривень на місяць, а вартість вилученого за цінами «чорного ринку» - понад пів мільйона гривень.
 
Усім часникам злочинного угруповання наразі повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи тримання під вартою.
 
Досудове розслідування –  СУ ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 155