Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Ян Стрелюк провів координаційну нараду з правоохоронцями регіону

Захід відбувся у стінах обласної прокуратури 13 лютого. На порядку денному -  стан законності в регіоні в умовах воєнного стану та узгодженість дій.

Керівник обласної прокуратури Ян Стрелюк, відкриваючи нараду, закликав присутніх до  конструктивної роботи та активності, адже є низка проблемних питань, які потребують нагального  спільного вирішення задля протидії злочинності в регіоні.
 
«Криміногенна ситуація на Кіровоградщині залишається складною в умовах війни та вимагає додаткових скоординованих зусиль. В  умовах сьогодення правоохоронні органи регіону мають бути максимально об’єднаними та зосередженими на захисті громадян та державних інтересів»  -  сказав Ян Стрелюк. 
 
«Лише консолідувавши зусилля всіх правоохоронних та інших державних органів ми зможемо забезпечити належний правопорядок в умовах тривалої військової агресії рф»,  - відзначив прокурор. За словами Яна Стрелюка  першочерговим пріоритетом для  усіх правоохоронних органів залишається  протидія кримінальним правопорушенням, пов’язаним зі збройною агресією рф проти України, належне документування і розслідування злочинів проти основ національної безпеки України; протидія корупційним правопорушенням; у бюджетній та  земельній сферах; кіберзлочинності; незаконного обігу наркотичних засобів та зброї, насамперед її організованим проявам, а також  ухилення від призову на  військову службу.
 

Ключовим пріоритетом для  всієї правоохоронної системи та органів влади залишається захист найвразливішої категорії  - наших дітей.

Ян Стрелюк акцентував увагу присутніх  на  захисті прав легальних суб’єктів бізнесу. 
 
У заході взяв участь начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович, голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд, керівники правоохоронних органів Кіровоградщини, структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур.
 
За підсумками координаційної наради визначено спільні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах воєнного стану, які правоохоронці Кіровоградщини реалізовуватимуть найближчим часом.
 
 ДОВІДКОВО:

Завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів щодо захисту національної безпеки України, у 2023 році до суду направлено 62 обвинувальних акти. Судами області ухвалено 36 обвинувальних вироків у справах цієї категорії, якими до різних видів покарання засуджено 36 осіб, серед них держзрадники, колаборанти, глорифікатори та ворожі інформатори.

121 обвинувальний акт скеровано до суду за фактами корупційних правопорушень, 30 - за злочини у земельній сфері, 74 -  у бюджетній та 88 – у сфері охорони навколишнього природного середовища. 

Викрито  13 злочинних угруповань. 

У власність держави повернуто майже 500 га земель.

кількість переглядів: 179