Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Викрито мешканця Кіровоградщини, який «зливав» ворогу локації ЗСУ

Ворожого  агента наразі  взято під варту.

За процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури мешканцю м. Олександрії повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). 
 
За даними слідства,  підозрюваний, маючи проросійські погляди,  на початку минулого року  почав свідомо співпрацювати  з представниками держави-агресора.  Рік  чоловік   контактував з представниками  рф через  месенжер «Telegram», систематично інформуючи  ворога про переміщення та рух українських військових  через населений пункт, в якому проживав. Особисто їздив містом і навколишніми селами та фіксував, де саме перебувають та якими шляхами здійснюють рух українські військові підрозділи. 
 
Слідчі встановили, що за цей час підозрюваний  передав  представникам рф більше 30 повідомлень про наземне та залізничне переміщення ЗСУ.
 
Ворога зокрема цікавило  усе, що стосувалось питань переміщення залізничним сполученням військової техніки та особового складу: час, кількість рухомого складу, найменування  техніки, кількість особового складу та навіть  номери військових ешелонів.
 
За наполяганням прокурора  підозрюваному обрано безальтернативний запобіжний захід тримання під вартою. 
 
Досудове розслідування – УСБУ у Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 218