Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Мешканку Кропивницького засудили за торгівлю людьми

П’ятьох безпритульних з різних куточків України взяли  у «рабство» для заняття жебракуванням на вулицях обласного  центру.

За послідовної позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  кропивничанку визнано винною у  торгівлі людьми, вчинене організованою групою (ч. 3 ст.149 КК України).
 
Вирок суду  - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прокурор у ході судових слухань довів, що обвинувачена  входила до складу організованої злочинної групи, що спеціалізувалась на  вербуванні громадян для жебракування. Обвинувачена разом із двома спільниками  підшукували людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі, не мали постійного місця проживання та доходів, пропонуючи останнім працевлаштування у  Кропивницькому разом з проживанням.  Насправді ж йшлося про випрошування милостині  у людних місцях з обов’язковою імітацією каліцтва та вад здоров’я.
 
Членам злочинної групи вдалося завербувати  п’ятьох людей з  Київщини, Вінниччини, Черкащини, Дніпропетровщини та з Онуфріївського району Кіровоградщини. Потерпілих привозили на квартиру одного і членів  злочинної групи,  насильно утримували там  з погрозою застосування насильства. У трудовому рабстві потерпілі перебували різні терміни - від кількох днів до року.
 
На судовому засіданні жінка повністю визнала провину у злочині. Що стосується двох інших членів злочинної групи, провадження щодо них закриті у зв’язку зі смертю.
 

кількість переглядів: 334