Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Передала «у приватні руки» більше 300 гектар державної землі: на лаві підсудних державний реєстратор

Держреєстраторка Олександрійської міської ради своїми протиправними діями позбавила права держави на  сільськогосподарські  землі, вартість яких більш ніж 52 млн гривень.

Прокурори Кропивницької окружної прокуратури  Кіровоградської області затвердили та скерували до суду обвинувальний акт  стосовно державного реєстратора Олександрійської міської ради за фактом  зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки та  несанкціонованих дій з інформацією в автоматизованих системах (ч.3 ст.365-2, ч.1,3 ст.362 КК України).
 
За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженням, діючи в інтересах приватних структур, здійснила несанкціоновану зміну інформації в реєстрі щодо земель державної власності. Вона незаконно зареєструвала право постійного користування  земельними ділянками державної власності площею 304 га  за одним із місцевих приватних підприємств.
 
У результаті протиправних дій держреєстратора  державі спричинено збитків на суму  понад 52 млн гривень.
 
Прокурором вжито заходів до  відшкодування збитків у повному обсязі.
 
Обвинуваченій загрожує до 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - Кропивницьке районне управління поліції ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 394