Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Викрито посадовця Служби судової охорони на хабарництві

Заступника командира  ввідділення взводу охорони підрозділу охорони Територіального управління Служби судової охорони затримали при отриманні 2 тис доларів США неправомірної вигоди.

За процесуального керівництва  прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури на корупційному злочині викрито заступника командира відділення взводу охорони підрозділу охорони Територіального управління Служби судової охорони у Кіровоградській області (ч.3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства працівник служби судової охорони вимагав грошові кошти від місцевого мешканця за працевлаштування в ряди цього державного органу системи правопорядку. За неправомірну вигоду у сумі 2 тис доларів США обіцяв успішне проходження конкурсу на зайняття вакантної посади у взвод охорони Світловодського міськрайонного суду. Працевлаштування у  склад  відомства  у подальшому передбачало ще і «бронь» від мобілізації.
 
Затримали на місці вчинення злочину, після одержання неправомірної вигоди.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та найближчим часом буде обрано запобіжний захід.
 
Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 479