Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Перейшов на бік ворога та воює у складі незаконних збройних формувань «лнр»

Закінчено досудове розслідування  стосовно 49-річного уродженця Луганської області у вчиненні ним державної зради. Наразі йому загрожує довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця  Луганщини за державну зраду  (ч.2 ст.111 КК України).
 
За даними досудового розслідування обвинувачений перейшов на бік ворога та брав участь у бойових діях проти України  у складі незаконних збройних формувань так званої «ЛНР».
 
У лютому 2022 року він добровільно прибув на тимчасово окуповану рф територію Харківської області для подальшої активної участі в діяльності НЗФ «202-й полк народної міліції ЛНР». Був  призначений на посаду стрілка одного із відділень роти. З початку повномасштабної війни за вказівкою командира цього полку проходив військове навчання на території Куп’янського району Харківщини, а згодом його полк  був передислокований на Чугуївський напрямок, для стримування контрнаступу ЗСУ.
 
Діючи у складі незаконного збройного формування, обвинувачений усвідомлював, що в умовах відкритої військової агресії рф проти України він  бере активну участь у військових діях на боці ворога на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України.
 
За вчинення державної зради йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування – УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 478