Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Посадовця ДСНС, який за хабар обіцяв працевлаштування, судитимуть

За грошову винагороду у сумі 2200 доларів США обвинувачений намагався працевлаштувати знайомого на роботу до одного із структурних підрозділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника караулу державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Кіровоградській області за зловживання впливом (ч.2 ст. 369-2 КК України).
 
За даними слідства, майор служби цивільного захисту здійснив пропозицію особі, що за неправомірну вигоду у сумі 2200 доларів здійснить вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо його працевлаштування до одного із підрозділів ГУ ДСНС в області.
 
Неправомірну вигоду посадовець отримував у кілька траншів. У вересні 2023 року правоохоронці задокументували отримання ним частини від обумовленої суми неправомірної вигоди, а також необхідний для працевлаштування пакет документів, а за два місяці, коли він отримував другу частину коштів у сумі 1500 доларів, затримали.
 
Досудове розслідування – ДБР, оперативний супровід – УСБУ в  області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 494