Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Реконструкції свердловини у Долинській зі збитками для бюджету в 1,2 млн грн: судитимуть колишнього чиновника облдержадміністрації

Колишньому посадовцю слідство інкримінує зловживання службовим становищем, що  спричинило тяжкі наслідки.

Прокурори  Кіровоградської обласної  прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника керівника управління ОДА у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що за  обвинуваченим у 2017-2019 роках був закріплений об’єкт з реконструкції комплексу гідрогеологічних свердловин для геолого-економічної оцінки запасів підземних вод Лозуватської дільниці Долинського водозабору.  Колишній посадовець, який на той час обіймав посаду заступника керівника одного із управлінь  облдержадміністрації, контролював здійснення будівельно-монтажних робіт підрядником робіт, зокрема, щодо будівництва та встановлення устаткування для видобування підземних вод та ліквідації  уже недіючих свердловин.
 
Зловживаючи своїм  службовим, достовірно знаючи, що підрядник включив  до звітної документації роботи, які не були передбачені проектно-кошторисною документацією,  підозрюваний підписав акти виконаних робіт.  Відтак підрядник робіт протиправно отримав з бюджету 1,2 млн гривень.
 
Подальшу долю обвинуваченого визначить суд. Згідно санкції статті йому загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування  - ГУНП в області, оперативний супровід  - УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 462