Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

«Зняв» обмеження із земель природно-заповідного фонду для передачі їх у приватну власність

Повідомлено про підозру інженеру-землевпоряднику. Його підозрюють у  зловживанні повноваженнями при наданні публічних послуг, що спричинило збитки територіальній громаді  у більш ніж 17 млн гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Голованівської окружної прокуратури повідомлено про підозру  землевпоряднику  одного із ТОВ  у зловживанні повноваженнями при наданні публічних послуг, з метою отримання ним неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч.3 ст.365-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний під час складання проєктів землеустрою двох земельних ділянок загальною площею 4 га, розташованих на території природно-заповідного фонду «Кошаро-Олександрівський», умисно не зазначив наявність обмежень для їх використання. У подальшому це призвело до відчуження земельних ділянок та їх передачу у приватну власність.
 
Внаслідок умисних протиправних дій землевпорядника територіальну громаду було позбавлено права  власності на ділянки природно-заповідного фонду. Згідно висновку  експертизи злочином  державі завдано збитків на понад 17,4 млн гривень.
 
Триває слідство.
 
Водночас прокурори звернулись до суду позовними заявами про  повернення  вказаних земель ПЗФ територіальній громаді.
 
Досудове розслідування - Голованівський РВП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 522