Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

Судитимуть заступника начальника філії Кіровоградського облавтодору

 У жовтні минулого року правоохоронці викрили посадовця на отриманні  майже 400 тис грн неправомірної вигоди.

Кропивницькою окружною прокуратурою затверджено обвинувальний акт стосовно заступника начальника однієї з філій ДП «Кіровоградський облавтодор» за обвинуваченням у корупційному злочині  (ч.3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства на державному підприємстві діяла протиправна схема виконання дорожніх ремонтних робіт для приватних бізнесових структур за незаконну винагороду. Для цього використовувалися працівники та техніка держпідприємства.
 
Правоохоронці задокументували отримання заступником керівника райавтодору майже 400 тис грн неправомірної вигоди від місцевого підприємця. Гроші було надано за роботи з асфальтування прилеглої до торгового центру території, проведені силами і засобами державного підприємства. Затримали посадовця під час  одержання коштів.
 
Наразі на майно обвинуваченого накладено арешт.
 
За скоєне фігуранту справи загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права  обіймати певні посади та займатися  певною діяльністю до 3 років,  з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування –Кропивницьке РУП ГУНП в області, оперативний супровід – УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 557