Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2024

Прокурори довели у двох судових інстанціях, що земельну ділянку у середмісті Кропивницького підприємцем отримано у незаконний спосіб

Йдеться про  ділянку землі площею 1 гектар, що по вулиці Героїв Рятувальників (колишня  Волкова). За послідовної позиції прокурора  ця земельна ділянка промисловості повернута у власність територіальної громади міста.  Оціночна  її вартість -  понад 6 млн гривень.

Днями Кропивницький апеляційний суд повністю погодився з аргументованими доводами прокурора щодо незаконності вибуття вказаної земельної ділянки із власності громади обласного центра. Апеляційний суд залишив в силі рішення  Кіровського районного суду  про витребування з незаконного володіння   підприємця  цієї землі.
 
Прокурори у двох судових інстанціях довели, що  підприємець  у протиправний спосіб набув право власності на землю  у місті. За нормами Земельного кодексу ця земля взагалі не могла перебувати у приватній власності (!).
 
Окрім того, прокурори встановили, що свого часу  рішення міськради про передачу вказаної земельної ділянки не приймалось, а правовстановлюючий документ  підроблено. Кримінальне провадження за даним фактом розслідувано, обвинувальний акт наразі перебуває на розгляді суду.

кількість переглядів: 544