Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2024

Обіцяв за хабар отримання міжнародного ветеринарного сертифікату на експорт товарів

Викрито працівника територіального відділу Управління Держпродспоживслужби на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди  у сумі 60 тис гривень.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру у корупційному злочині посадовцю прикордонного інспекційного відділу контролю «Одеса» управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на державному кордоні  (ч.3 ст. 368 КК України).
 
Слідством встановлено, що вищевказана посадова особа вимагала від мешканця області неправомірну вигоду за безперешкодне вивезення  тваринної сировини за межі країни.
 
За  неправомірну вигоду підозрюваний обіцяв особисте сприяння інших  службових осіб  регіонального відділу Держпродспоживслужби в отриманні  міжнародного ветеринарного сертифікату, необхідного товариству для здійснення експорту товарів за кордон.
 
Для цього  необхідно лише надати йому неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США за видачу одного такого  сертифікату та 30 тис грн плати  щоквартально у подальшому. В іншому випадку підприємство матиме труднощі під час проходження митного контролю вантажу.
 
Затримали  контролера на місці злочину, під час отримання ним частини грошових коштів. Під час обшуку у домоволодінні підозрюваного вилучено  майже 100 тис доларів США в еквіваленті.
 
За клопотанням прокурорів фігуранту справи обрано запобіжний захід  тримання під вартою з правом внесення застави.
 
Досудове розслідування - ГУНП  в Кіровоградській області, оперативний супровід - УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 459