Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Реконструкція приймального відділення Світловодської ЦРЛ зі збитками для бюджету: підозрюють підрядника робіт

Керівника підрядного підприємства, що виконувало у медзакладі ремонтні роботи за бюджетний кошт, наразі підозрюють у привласненні майже мільйона гривень.

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури повідомили про підозру  керівнику  товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем  та службового підроблення (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
 
У 2020 році між Кіровоградською ОДА та директором товариства укладено договір на реконструкцію приймального відділення Світловодської центральної районної лікарні.
 
Слідчі встановили, що підрядник заволодів бюджетними коштами,  виділеними на ремонтні роботи вказаного об’єкту. До офіційних документів вніс завідомо неправдиві відомості, зазначивши вартість робіт, які не були ним виконані. У результаті заволодів  коштами у сумі  873 тис гривень, спричинивши збитки державі на вказану суму. 
 
Триває слідство, під час якого буде надана правова оцінка діям посадових осіб замовника, які допустили зазначені порушення.
 
Підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - відділення поліції №1 (м.Світловодськ) Олександрійського районного відділу поліції Кіровоградської області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 571