Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

Півмільйонний хабар за виділення землі: перед судом постане голова громади

У липні минулого року голову однієї із територіальних громад Черкащини та землевпорядника викрили на корупційному злочині.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови об’єднаної територіальної громади Черкаської області за фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі  (ч.3 ст.368 КК України).
 
Посадовцю загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Як ми повідомляли раніше, голова ОТГ у змові з начальником відділу архітектури та земельних відносин вимагали  від підприємця 500 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти обіцяли позитивно вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га, для здійснення підприємницької діяльності. Землевпорядника затримали на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину  неправомірної вигоди у сумі 250 тис гривень.
 
Обвинувальний акт стосовно землевпорядника територіальної громади наразі перебуває на  розгляді суду.
 
Досудове розслідування - ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління СБУ в  Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 601