Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2024

На Кіровоградщині викрито підрядника, який намагався підкупити керівництво колонії

За хабар у понад 200 тис грн службовим особам держустанови пропонували «закрити очі» на поставку неякісного вугілля та оплатити його за бюджетний кошт. 

За процесуального керівництва  Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру представнику фірми підрядника за фактом надання неправомірної вигоди службовій  особі (ч.3 ст.369 КК України).
 
За даними слідства, у листопаді 2023 року столичне товариство отримало тендер із держзакупівель твердого палива для однієї із колоній.
 
Згідно договору, підрядник зобовʼязувався поставити у місця несвободи понад 500 тонн камʼяного вугілля. Половина із загальної кількості прибула значно гіршої якості, аніж передбачено умовами договору. Колонія відмовилась приймати й оплачувати таку продукцію. Окрім того зʼясувалось, що понад 4 тонни вугілля взагалі не доставили.

Тоді представник постачального товариства запропонував службовим особам колонії за неправомірну вигоду у сумі 215 тис грн  «владнати» питання щодо укриття фактів постачання неякісного вугілля та його недостачу. 

         
До суду наразі скеровано клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід - УСБУ в області, за сприяння  керівництва колонії.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 558