Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.01.2024

Аварія у якій загинули військовослужбовці ЗСУ

Водія, який спричинив  смертельну ДТП  судитимуть. Подія сталася  у вересні минулого року на автодорозі М-30 «Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине».

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця Дніпропетровської області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей (ч.3 ст.286 КК України).
За даними слідства, 26-річний обвинувачений, перебуваючи за кермом вантажного автомобіля з причіпом, рухаючись з перевищенням допустимої швидкості, виїхав на зустрічну смугу  та допустив лобове зіткнення  з  автомобілем, який рухався  у зустрічному напрямі. В легковому автомобілі перебувало четверо військових, які  їхали з передової у кількаденну відпустку. Двоє з них загинули, а ще двоє зазнали травмувань.
Обвинувальний акт скеровано в Олександрійський міськрайонний суд для розгляду по суті.
Водієві наразі загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 873