Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2023

Викрито чергову незаконну оборудку із комунальною землею обласного центру

Перед судом постануть одразу троє обвинувачених: керівниця відділу територіальних органів Держгеокадастру, її батько та державний реєстратор. Протиправні дії цих  осіб призвели до незаконного вибуття  5  гектар  земель, належних територіальній громаді м. Кропивницького.

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької окружної прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду (ч.2 ст.190, ч.4 ст.358, ч.1 ст.366, ч.1 ст.362, ч.3 ст.365-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що керівниця одного з районних відділів Держгеокадастру у співучасті зі своїм батьком, заволоділи коштами місцевого мешканця, надавши йому підроблені правовстановлюючі документи на земельну ділянку.  Вчиняючи такі махінації, обвинувачені надали потерпілому навіть відповідне підтвердження з Держгеокадастру про начебто автентичністіь виданих документів. На підставі підробок державний реєстратор, розуміючи протиправність своїх дій, зареєстрував право власності на земельну ділянку за приватною структурою.  Йдеться  про земельну ділянку, що по вулиці Промисловій, загальною площею понад 5 га, вартість якої становить близько 6 мільйонів гривень.
 
Завдяки своєчасно вжитим заходам прокурорського реагування, земельну ділянку наразі повернуто громаді Кропивницького.
 
Досудове розслідування - Кропивницьке районне управління поліції ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 902