Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.12.2023

«Заробляли» на незаконній порубці лісу: на Кіровоградщині викрито ОЗГ

Члени злочинної організації незаконно знищили більше тисячі живих дерев під виглядом санітарної чистки. Наразі їм повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури організатору та трьом учасникам  злочинної групи, які організували проведення незаконних рубок на ввіреній  ділянці лісництва, повідомлено про підозру у привласненні майна вчинене організованою групою (ч.5 ст.191 КК України).
 
За даними слідства, організував протиправну схему  вирубки та продажу деревини майстер лісу Кропивницького лісництва філії «Долинське лісове господарство» ДСГП «Ліси України». Для  цього вступив  у злочинну змогу з лісничим філії  вказаного лісогосподарства та залучив до «схеми»  ще двох осіб, які не працювали у лісництві, але мали відповідну  техніку для вивозу деревини. Для легалізації незаконної вирубки лісу, учасники групи підробляли товарно-транспортні накладні та вносили недостовірні дані до лісорубних квитків. Лісонасадження  вирубували під виглядом санітарної очистки території.
 
За пів року незаконної діяльності «лісоруби» протиправно знищили більше тисячі дерев.
 
Триває слідство.
 
Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування  - ДБР, оперативний супровід  - УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 954