Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2023

Наркотрафік до виправної колонії: на Кіровоградщині припинено діяльність злочинної організації

Учасники угруповання налагодили потужний канал постачання наркотичних засобів ув’язненим Петрівської виправної колонії. Так званому «смотрящему» за установою та ще сімом членам ОЗГ повідомили про підозру  у створенні, керівництві злочинною організацією та участі у ній.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру членам злочинної організації, які постачали на територію виправної установи наркотичні засоби та збували їх серед засуджених (ч.2,3 ст.307, ч.2 ст.310, ч.1,5 ст. 255 КК України).
Створив та керував злочинною організацією «смотрящий» за  колонією, який  прийняв на себе усю повноту влади над ув’язненими, забезпечивши повний контроль над процесом надходження на територію установи заборонених в обігу речей, наркотичних засобів - метадону, амфетаміну, канабісу. До злочинної організації залучив інших в’язнів та осіб з волі. Між членами ОЗГ були чітко розподілені ролі та обов’язки щодо придбання, переправлення та маскування  наркотичного засобу та психотропу. Наркотрафік був налагоджений через поштовий  зв’язок, передачі та особисті побачення.
Під час обшуків у приміщенні держустанови та за місцем проживання фігурантів справи вилучено мобільні телефони, грошові кошти, банківські карти, сім-карти,  чорнові записи, фіскальні чеки до поштових відправлень та наркотичні засоби і психотропні речовини.
До усіх підозрюваних наразі застосовано запобіжні заходи тримання під вартою.
Триває слідство.
Досудове розслідування -  ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 856