Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2023

Змусив містян користуватися аварійною дорогою: світловодський підрядник «нагрів руки» на ремонті найзатребуванішої за дорожнім трафіком вулиці міста

Дорогу, по вулиці  Городоцькій (раніше Єгорова) у місті Світловодськ  відремонтували неякісно,  а  бюджетні кошти у сумі  майже 3 млн грн  привласнили. Прокурори отримали висновки  експертних досліджень.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику товариства за фактом привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191КК України).
 
За даними слідства, Кіровоградська ОДА та підприємство, очолюване підозрюваним, у 2017 році уклали договір капітального ремонту дорожнього покриття по вулиці Єгорова. Реконструйована дорога почала  руйнуватись невдовзі по завершенню робіт. Експертні дослідження засвідчили використання підрядником  будівельних матеріалів у меншій кількості, ніж заявлено у проектно-кошторисній документації. Зокрема суттєво зменшено  товщину підсилення дорожньої подушки, а деякі роботи, передбачені проектом, взагалі ним не виконано.
 
Завищення підрядником вартості  виконаних робіт у звітній документації становить 3 млн гривень.
 
До суду уже скеровано клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування  - ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 668