Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

Фермер протиправно обробляв понад 200 гектар державних земель

Ювенальні прокурори домоглись через суд  визнання недійсним договору на обробіток земель професійно-технічного училища, оціночна вартість яких становить 47 млн гривень.

Господарським судом Кіровоградської області позовні вимоги обласної прокуратури  задоволено у повному обсязі. Йдеться про визнання недійсним договору контрактації сільськогосподарської продукції, укладеного між училищем та фермерським господарством, та  про повернення земельної ділянки  площею 215 га.
 
Згадана земельна ділянка перебувала в освітньому закладі на праві постійного користування з цільовим призначенням - навчальні та дослідницькі цілі. Прокурори встановили, а у ході  судового розгляду це підтверджено, що під укладенням договору контрактації сторони приховали класичну оренду землі. Земельну ділянку  у понад 200 га  фермер  використовував для здійснення власної підприємницької діяльності.
 
Відтак студентів ПТУ у м. Бобринець було позбавлено можливості самостійно обробляти землі та вирощувати сільгоскультури, при тому, що заклад освіти мав можливості та необхідну техніку  для здійснення  робіт.
 
Відзначимо, що обвинувальні акти стосовно керівника ПТУ та фермерського господарства, який здійснював обробіток державних земель, наразі перебувають на розгляді суду.

кількість переглядів: 728