Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2023

Махінації з більш ніж 300 гектарами державної землі: повідомлено про підозру державному реєстратору

Своїми протиправними діями держреєстраторка позбавила права держави володіти і користуватися  земельними ділянками, вартість яких понад 60 млн гривень.

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури  Кіровоградської області повідомлено про підозру державному реєстратору Олександрійської міської ради за фактом  зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, та  несанкціонованих дій з інформацією в автоматизованих системах (ч.3 ст.365-2, ч.1,3 ст.362 КК України).
 
За даними слідства державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженням, діючи в інтересах приватних структур, здійснила несанкціоновану зміну інформації в реєстрі щодо земель державної власності. Підозрювана незаконно зареєструвала право постійного користування  земельними ділянками державної власності  за одним із місцевих приватних підприємств. Загальна площа  вказаних земель становить 304 га.
 
У результаті протиправних дій держреєстратора  державі спричинено збитків більш ніж на 60 млн гривень.
 
Досудове розслідування - Кропивницьке районне управління поліції ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 636