Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2023

10 кілограмів канабісу у приватній садибі та зброя: в обласному центрі викрито наркоділка

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури  викрито та затримано мешканця міста Кропивницького, який здійснював культувування рослин коноплі та виготовляв  небезпечний наркотичний засіб  - канабіс.

За даними слідства протиправну діяльність наркоділок розгорнув на території приватного домоволодіння в Кропивницькому. Посеред двору облаштував теплицю в якій власноруч вирощував нарковмісні речовини. Вирощене потім сушив, подрібнював, розкладав по пакетах та зберігав у  такому вигляді  на горищі господарської будівлі.
 
Під час проведення санкціонованого обшуку у фігуранта вилучено 8 пакетів з особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом, мобільні термінали, грошові кошти, а також вогнепальну зброю – обріз.
 
Наразі фігуранту справи повідомлено про підозру за  ч.2  ст.307 КК України, тобто незаконне придбання, виготовлення, зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу з метою збуту.
 
За клопотанням прокурорів наркоділку судом  обрано запобіжний захід тримання під вартою. Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - Кропивницьке РУП ГУНП в області, оперативний супровід -  УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 579