Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2023

У справі «благодійників», які переправляли призовників через кордон з’явився ще один підозрюваний

Нещодавно ми повідомляли про викриття керівника благодійної організації та його спільників, які незаконно переправляли через державний кордон осіб призовного віку. Ухилянтам  вдавалося виїжджали з України під виглядом волонтерів. Тоді ж ми інформували, що слідство працює над встановленням повного кола осіб, причетних до зазначеної оборудки. Наразі у рамках розслідування повідомлено про підозру  третьому фігуранту справи – мешканцю столиці. 

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури зібрано достатню кількість доказів причетності  цієї особи до незаконної схеми  перетину держкордону.  Підозру повідомлено за ч.3 ст.332 КК України.
 
Нагадаємо, схему «псевдоволонтерства» організував директор благодійного фонду, що функціонує у  Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив двох мешканців Києва, один з яких представник благодійної організації. «Благодійники» пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни як водії, що перевозять гуманітарну допомогу та вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі "Шлях". Вартість «послуги» становила від 3300 доларів США.
 
Викрили  учасників оборудки у жовтні цього року  під час передачі частини коштів.
 
Досудове розслідування - СУ ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 588