Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2023

Ошукали матір загиблого військовослужбовця – за шахрайство судитимуть трьох кропивничан

Зловживаючи довірою жінки та маючи доступ до її мобільного банківського застосунку, зловмисники привласнили 350 тис грн, які  були виплачені  потерпілій  в якості  компенсації за загиблого сина-захисника.

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування  стосовно  мешканців обласного центру за  шахрайство, вчинене групою осіб в умовах воєнного стану (ч.3 ст.190 КК України).
 
За даними слідства, троє мешканців Кропивницького у червні  цього року у шахрайський спосіб заволоділи грошовими коштами, які потерпіла отримала в якості грошової допомоги від держави після загибелі сина на війні.  Зловживаючи її довірою, обвинувачені шахрайським шляхом одержали повний доступ до її банківського рахунку та заволоділи її грошовими коштами у сумі 350 тис гривень.
 
Обвинуваченим загрожує до  п’яти років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування - Кропивницьке РУП ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 638