Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2023

Припинено діяльність злочинної групи, яка систематично обкрадали фури з товаром. Збитки понад 2 млн гривень

Крадіжки майна з вантажних автомобілів члени групи вчиняли на території Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей. У результаті проведення комплексу заходів під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури, задокументовано 15 епізодів злочинної діяльності групи. 

За даними слідства злочинну групу, яка займається крадіжками майна з вантажних автомобілей, організував мешканець Полтавщини. Д групи залучив двох своїх земляків. Крадіжки з  фур вчиняли під час руху вантажівок у нічний час. До злочинів готувались: завчасно орендували та використовували у різних автокооперативах по кілька гаражних приміщень. У гаражах  фігуранти справи зберігали  предмети необхідні для вчинення злочинів, та усе викрадене майно. З метою конспірації використовували автомобіль зі знищеними номерами вузлів та агрегатів, змінюючи на ньому номерні знаки. Викрадене з вантажівок майно перевозили на власних автомобілях до м. Кременчук Полтавщини, де збували  його місцевим підприємцям.
 
Слідчими  задокументовано 15 епізодів  злочинної діяльності групи, що скоєні на території трьох областей України.
 
У рамках розслідування правоохоронці провели близько 30 обшуків. За місцями мешкання зловмисників та збуту викраденого майна  вилучено речові докази злочинної діяльності.  Перевіряється причетність цих осіб до скоєння аналогічних злочинів.
 
Наразі учасникам злочинної групи повідомлено про підозру за ч.4 ст.185 (крадіжка) КК України та обрано запобіжні заходи тримання під вартою. За скоєне їм загрожує  до восьми років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування –  CУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  УКР ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 723