Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2023

Дві тисячі доларів США за працевлаштування в ДСНС

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури на вимаганні неправомірної вигоди викрито начальника  одного із загонів державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Кіровоградській області (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства,  майор служби цивільного захисту вимагав від місцевого мешканця 2100 доларів США за працевлаштування  останнього у склад караулу пожежно-рятувальної частини. 
 
Неправомірну вигоду посадовець отримував у кілька траншів. У вересні цього року слідчі задокументували  отримання ним частини від обумовленої суми неправомірної вигоди, а також необхідний для працевлаштування пакет документів.  
 
Затримали майора ДСНС  24 листопада, під час отримання другої частини грошових коштів у сумі 1500 доларів. 
 
Наразі  фігуранту справи повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід  - домашній арешт. Вирішується питання щодо відсторонення його від займаної посади.
 
Досудове розслідування – територіальне управління ДБР, оперативний супровід -  УСБУ в області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 432